Een koedrank na het afkalven: kleine moeite, groot effect!

Fresh Cow Energy Drench

  • Ondersteunt bij symptomen van ketose
  • Stimuleert voer opname na kalven
  • Eenvoudig toe te dienen met een drenkpistool
  • Extra ondersteuning tijdens de transitieperiode

Fresh Cow Energy Drench

Een goede overgangsperiode is cruciaal

Melkkoeien worden geconfronteerd met fysiologische, metabolische processen

en voedingsveranderingen tijdens de overgangsperiode.

Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan, zoals ketose, mastitis, pensverzuring en melkkoorts. Deze transitie problemen hebben een impact op de productiviteit en het welzijn en reproductieve prestaties van de koe. Daarom, Melkkoeien profiteren gedurende deze periode van ondersteuning.

Wat is FCE Drench?

FCE Drench is de perfecte aanvulling op een stabiel dieet helpen voedingsproblemen, zoals ketose, te voorkomen.

FCE Drench bevat naast een hoge kwaliteit Propyleen Glycol, vitamine A, vitamine D3,  vitamine B3 (niacine) en ether B-vitamines.

FCE Drench is speciaal ontwikkeld om het energieniveau te verhogen, waardoor de eetlust wordt gestimuleerd en activiteit van de koeien.

Wat zijn de voordelen:

  • Ondersteunt bij symptomen van ketose
  • Stimuleert de voeropname na het afkalven
  • Eenvoudig toe te dienen met een drenkpistool
  • Extra ondersteuning tijdens de transitieperiode
  • Ondersteunt de melkproductie
  • Ondersteunt bij gewichtsverlies na het afkalven

Werkend mechanisme

Propyleenglycol en glycerine zijn twee glucosevoorlopers die snel door de pens en de lever worden verwerkt tot  vluchtige vetzuren en glucose. Dit maakt ze zeer effectief voor het optimaliseren van de energiestofwisseling na het afkalven.

Niacine is een essentiële bouwsteen van de belangrijke co-enzymen NAD en NADP. Deze enzymen spelen een belangrijke rol in het metabolisme van koolhydraten, vetten en eiwitten, waardoor het energieniveau bij het dier wordt gereguleerd.

Bovendien ondersteunt niacine de lever bij de omzetting van ammoniak in ureum en bij de verwerking van ketonlichamen het minimaliseren van de negatieve effecten van leververvetting. Vitamine A en vitamine D3 ondersteunen de melkproductie en de voortplantingsorganen. Beide vitamines spelen ook een rol bij het voorkomen van hypocalciëmie en bij het stimuleren ervan het immuunsysteem.

Dosering en toepassing

FCE Drench dient gebruikt te worden rond het afkalven.

Dien 200 ml FCE Drench per koe, tweemaal daags, gedurende 3 opeenvolgende dagen of tot een duidelijke verbetering is gebeurd.

Plaats de drench applicator in de bek van de koe, in de holte achter de achterste tanden terwijl u het hoofd vasthoudt horizontaal.

 Laat de FCE Drench langzaam in de houder glijden keel en zorg ervoor dat het dier goed slikt.

2022 07 01 14.03.24

Download informatieflyer

(Klik op de gewenste taal om het document te openen)

Engels

Interesse in onze producten?

Neem contact op voor info & Dealers

Wij werken met en voor onze Distributeurs in de landen waar we actief zijn en werken samen met hun medewerkers, dierenartsen, fokkers, integrators, coöperaties, commercials en vele andere professionals in de sector om onze producten, verkoop, en gebruik tot een succes te maken.