Comfort Udder Care

Een natuurlijke mix van essentiële oliën helpt de kwartieren en zachte uiers te verzachten en te kalmeren voor en na het afkalven bij verse vaarzen en koeien van alle leeftijden. Gezonde uiers zorgen voor kwaliteitsmelk, verminderen het risico op mastitis en oedeem en verlagen het celgetal.

Udder Care bevat essentiële oliën en natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun antibacteriële werking. Het is een contactspray die via de huid wordt opgenomen in de bloedbaan. Uiers hebben vaak last van edema en/of harde kwartieren. Dit leidt vaak tot problemen tijdens de lactatie.

Bij het gebruik van Udder Care kalven de koeien ( vooral vaarzen) met een veel zachtere uier. Ze hebben geen bloederige melk, gekneusde uiers, gezwollen spenen en inwendige littekenweefselproblemen. Ook zullen de verdikte spenen de eerste keer dat ze worden gemolken geen probleem vormen. Dit zal op zijn beurt leiden tot uiers van betere kwaliteit waardoor de koe het volhoudt.

Gebruik Udder Care rond de geboorte. Het vermindert edema en verzacht harde kwartieren en/of uiers rond afkalven en in de lactatie. Het uier zal voor het afkalven na behandeling met Udder Care veel zachter zijn.   Dit zal op zijn beurt leiden tot een betere kwaliteit van het uier waarmee de koe veel langer in de veestapel blijft, omdat ze meer productief kan zijn en blijven. De koe zal veel rustiger en stiller zijn tijdens de eerste melkbeurt, en zal de melk eerder laten vallen.   

27368283 907314406104706 1710103316734415519 O

Voordelen van Udder Care

Op de langere termijn zijn de voordelen: Kwaliteit uiers, en kwaliteit spenen die leiden tot een hogere productie , lagere scc en meer lactatie perioden. De koe heeft een langer en winstgevend leven in de veestapel. Dit betekent minder spanning op de koeien en de veehouder.

Udder Care heeft een positief effect op de gezondheid van de uier in het algemeen en houdt de uier zacht en kalm. Essentiële oliën en natuurlijke ingrediënten staan bekend om hun antibacteriële en schimmelwerende werking. Udder Care ondersteunt de natuurlijke immuniteit en helpt een gezonde uier te behouden.

De etherische oliën en natuurlijke ingrediënten in Udder Care zorgen ervoor dat het product diep in de uier trekt en verder werkt dan alleen oppervlakkig op de huid. Harde of opgezwollen uiers/kwartieren vinden hun oorzaak meestal diep in de uier. Om de oorzaak van het probleem aan te pakken moet een product daar kunnen komen om het op te lossen.

Cmyk Logo Udder Care Low Res

Udder Care Geel / Groene spray

 • Behandeling van de gehele uier of van het kwartier
 • Harde kwartieren 4 dagen lang, 2 x per dag behandelen
 • Behandel de complete uier 4 dagen 2 x per dag vóór of rondom de geboorte van het kalf ter behandeling voor oedeem.
 • Udder Care  is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk Groen en Geel. De samenstelling en werking van beide producten is gelijk, maar  Udder Care Groen heeft een kleurstof toegevoegd gekregen waardoor het een markering op de uier achterlaat dat tot de volgende melkbeurt zichtbaar blijft op de uier. 
 • Udder Care Groen is daarom uitermate geschikt voor melkvee bedrijven met meerdere werknemers in dienst. Doordat de kleur zichtbaar blijft op de uier, is een behandeld dier gemakkelijk te herkennen in de stal en wordt de melker herinnert om de uier nogmaals in te sprayen.
 • Udder Care Geel heeft dezelfde samenstelling als de groene variant, maar zonder de kleurstof. Door de natuurlijke ingrediënten heeft het de gele kleur. De werking van Udder Care Geel is hetzelfde als de werking van de groene variant, maar laat geen kleur achter op de uier. Nadat de uier is gesprayd, is de kleur onzichtbaar houdt de uier zijn natuurlijk kleur.
 • Verkrijgbaar in 500 ml. fles met sprayer, 4 liter can met pomp, 10 liter of 20 liter can met kraan. Grotere verpakkingen op aanvraag

  UDDER CARE VOORDELEN

 • Minder oedeem
 • Minder uierontsteking
 • Minder antibiotica
 • Lager cel getal
 • Beter uitmelken
 • Geen wachttijd
 • Udder Care is een contact spray.

Voordat Udder Care wordt toegepast, zorg ervoor dat de uier schoon is. Voor een optimale efficiëntie van Udder Care is het raadzaam om het haar van de uier te scheren. Hierdoor kan Udder Care zich in de uier opnemen en is er minder product nodig voor een optimaal resultaat.

GOED SCHUDDEN VOOR GEBRUIK!

WANNEER TE GEBRUIKEN:

Door Udder Care rondom het afkalven te gebruiken worden opgezwollen uiers/kwartier voorkomen en blijven de

uiers en spenen zacht en soepel. De vaars of koe heeft hierdoor minder last van de uier en is daardoor veel beter op haar gemak en ze zal rustiger zijn tijdens het melken.

In de lactatie:

• Wanneer subklinische mastitis wordt gevonden met behulp van de Comfort Milk Checker

• Wanneer celgetal of geleidbaarheid verhoogd Tijdens de lactatie:   

Wanneer te beginnen Edema rond het afkalven:
• Druk met een vinger in de uier (afbeelding 1) en controleer of een deuk in de uier blijft (afbeelding 2). Als u een deuk ziet, gebruik dan Udder Care.
• Begin één of twee dagen voor het kalven of bij het kalven.

Uieredema is de ophoping van vocht in het uiergebied (en naar voren in de onderbuik) rond de tijd van het afkalven die zwelling en druk in de uier veroorzaakt. De vaarzen zullen beginnen ,,te bloeien” tot een paar maanden voorafgaand aan hun eerste het kalven.

Hoe te controleren op Uieroedeem

Druk met een vinger in de uier (foto 1) en controleer of een deuk in de uier blijft (foto 2). Als u een deuk ziet, start de behandeling met Udder Care. Vooral vaarzen hebben vaak last van edema, behandelen rond het afkalven gedurende 4 dagen, 2 keer per dag.


Aanwending:

Voor een volledig uier zijn gemiddeld 12 sprays (3 tot 4 sprays per  uierkwartier) nodig. Indien de uier behaard is, dient het product na sprayen ingewreven te worden om contact met de huid te verzekeren. Indien de uier weinig of niet behaard is, is alleen sprayen voldoende. Udder Care trekt binnen enkele seconden in de huid.p vaarzen en koeien rondom het afkalven. Spray de gehele uier 4 dagen 2 keer per dag in. Zorg voor een mooie verneveling (foto 3) van het product. Spray in een vloeiende beweging van boven naar beneden in drie tot vier strepen van elk kwartier van de uier afzonderlijk in. Begin tussen de benen (foto 6). Doe dit bij elk kwartier van de uier tot dat de gehele uier is in gesprayed. Herhaal deze handeling 4 dagen twee keer per dag voor optimaal resultaat.

Zet het mondstuk van de handspuit strak en bijna dicht zodat de spray er uitkomt in een fijne dunne mist. Knijp in de handel van de spuitbus terwijl u een snelle naar beneden gaande beweging maakt vanuit uw pols. Dit doet u op een afstand van 15 cm van het uier, dit om de hoeveelheid product te maximaliseren op het uier. Probeer dit niet te herhalen over het reeds behandelde stuk, het kan geen kwaad maar maakt het gebruik alleen maar duurder.

Gebruik Koe

Voor de verzorging tijdens de lactatie, spray het kwartier gedurende 4 dagen 2 x per dag

Gemiddeld aantal behandelingen per:

 • 500 ml = 5 complete behandelingen
 • 4 ltr = 40 complete behandelingen
 • 10 ltr = 100 complete behandelingen
 • 20 ltr = 200 complete behandelingen
 • Voor vragen en/of bestelling kunt u bellen naar 0031 (0)653327917 of neem contact op via ons contact formulier.

GEBRUIK UDDER CARE

Alle vaarzen op het bedrijf 4 dagen rond het kalven 2 keer per dag op het uier sprayen ( 3 slaande  bewegingen op het uierkwartier . Bij groot uier 4 slaande bewegingen op het uierkwartier ). Ongeveer 15 to 20 cm van het uier sprayen!!

20220410 183052

Voordeel van oedeem met Udder Care de koeien laten de uiers compleet leeg melken direct na kalven, minder pijn stress en kans op smet tussen benen. Minder kans op uierontsteking in lactatie. Reductie kan oplopen tot 60% minder uier ontsteking in lactatie. Oxytocine niet nodig!!!!!!

Koeien bij oedeem gebruiken! Wanneer koeien geen oedeem hebben kan men overwegen om deze niet te doen.

LET OP DIT IS PREVENTIE onderschat dit niet in de loop van de lactatie zal men het resultaat zien dat celgetal van deze dieren laag blijft. Ook bij het afkalven zullen de dieren rustiger tijdens het melken zijn en betere slotgaten hebben.

Mastitis:
Zodra men uierontsteking aantreft Udder Care op het kwartier of kwartieren gebruiken 4 dagen 2 x per dag. Indien nodig enkele dagen verlengen .

Wanneer de koe gezond is en geen verhoogde temperatuur heeft kan men zonder antibiotica werken.

Na 3 dagen zal men zien dat het uier gaat schonen en bij de vierde dag zal men normale melk hebben.

Uieronsteking

Er is geen wacht tijd.

Celgetal:
Bij verhoogde celgetal onderzoeken welke kwartieren subklinische uierontsteking hebben ( via MilkChecker) Deze kwartieren 4 dagen 2 keer per dag in sprayen controleren wanneer deze nog niet goed zijn nog 4 dagen door blijven behandelen.

Niet alle koeien behandelen diegene met hoogste celgetal behandelen en verder gaan met preventie.
Bij droog zetten alle hoge celgetal koeien 4 dagen 2 x per dag in sprayen en ook deze koeien bij afkalven weer 4 dagen 2 x per dag in sprayen. Zo geeft men deze koeien hier voordeel van de twijfel om gezond de nieuwe lactatie in te gaan.

Hier+gebeurt+het!!+fagocytose+tepelkanaal+uierslagader+uierader

Wanneer op het bedrijf het celgetal altijd boven de 200000 zit moet men eerst kijken naar het management en voorzichtig zijn om het product in te zetten op celgetal omdat hier het voordeel van korte duur zal zijn.
Product kan ook gebruikt worden voor open wonden, kalveren onthoornen , oormerken inbrengen.

Uiersmet
milde en ernstige tussen vooruier wond

Ook tussenuier wonden in voor uier kan men ermee behandelen , korst eraf, schoonmaken en niet op de wonde maar in de wonde spuiten 4 dagen 2 keer per dag. LET OP koe kan pijn hebben en gevaarlijk doen.

Show Koeien:
Begin 4 dagen voor de show 2 keer per dag te inwrijven met Udder Care Lotion.
Op de ochtend van de show NIET inwrijven ( ze laten de melk lopen tijdens de show).
Nadat de koeien op de show hebben gelopen, moet U extra Udder Care gebruiken.

Foto0531Foto0529Udder Care White 500 Ml Shadow Cutout

Voordelen gebruik Udder Care voor show koeien:
Uiers krijgen een mooie natuurlijke (rose) kleur en de melk aderen komen naar buiten.
Dag van show het uier lijkt mooi en de jury zal de kwaliteit van de uier waarderen.
Na de show zullen de uiers geen valse zucht hebben geen uier ontsteking en geen hoog celgetal.
Gebruik Udder Care tot dat de koeien de vracht auto ingaan.
Gebruik thuis nog 1 dag Udder Care om het uier te beschermen en te kalmeren tegen stress.
Men zal meer Udder care nodig zijn voor show koeien.

Uier Edema

Uier edema is de ophoping van vocht in het uiergebied (en naar voren in de onderbuik) rond het tijdstip van afkalven die zwelling en druk in de uier veroorzaakt.

Zwelling is een normaal onderdeel van het afkalven bij koeien van alle leeftijden.

Vaarzen zullen tot enkele maanden voor het eerste afkalven (meestal in de laatste maand) gaan “bloeien”. Hun Kleine uier wordt langzaam maar zeker groter en kan op sommige dagen een vreemde vorm aannemen als de vloeistoffen van plaats tot plaats in elkaar knijpen.

Let op de koe op de foto, onder haar buik is los en vol
met vloeistof. Dit is de vocht-retentie die zich van de zwaartekracht naar een lage plek verplaatst. Bij de eerste keer kalveren komt het vaker voor dan bij oudere koeien. Het gaat over een paar weken alleen weg.

Het edema zal zich als een soort plamuur bewegen,
afhankelijk van hoe de koe ligt. Als ze altijd aan één
kant ligt, dan wordt de zwelling ook allemaal naar één
kant geduwd. Of misschien schakelt ze heen en weer,
dan heeft ze de ene dag een enorme rechter
achterste kwartier en de volgende dag een enorme
linker achterste kwartier. Het is geen mastitis, het is
gewoon al dat geknoei.

Koeien en vaarzen met oedeem hebben 65% meer kans om mastitis te ontwikkelen.

De bloedcirculatie neemt af door edema, waardoor er ook minder bloed naar de uier stroomt.  Door de spanning op de huid kan edema ook zeer pijnlijk zijn.  Zeker als er bijvoorbeeld een melkmachine moet worden aangesloten voor sterk gezwollen spenen. Goed legen wordt in deze situatie ook moeilijker.  Bij bacteriën die in de uier achterblijven, kunnen bacteriën gemakkelijk overleven.De slechte doorbloeding in combinatie met het moeilijker melken vermindert het immuunsysteem in de uier.

Het probleem doet zich eigenlijk alleen voor bij dieren met Holstein bloed. In bijna alle gevallen hebben ze een stevige tot grote uier met ernstig tot ernstig oedeem. De spenen zijn hard en gevoelig. Wanneer de spenen stevig worden uitgeknepen, worden ze blauwer. Dit betekent dat de bloedstroom in de spenen onvoldoende is door de overmatige zwelling. Door het stimuleren van de bloedcirculatie neemt de bloedcirculatie toe, zodat de vaars uiteindelijk gemakkelijk gemolken kan worden.  Bij het gebruik van bloedcirculatie stimulerende middelen voor het afkalven, edema zal al afnemen zoals Udder Care


Als u bezorgd bent dat de zwelling te veel druk uitoefent op de ophangband, dan kunt u Udder Care in de ophangband sprayen. Druk met uw wijsvinger in de uier. U ziet een deuk in de uier (zie foto’s hierboven). Dit is het moment om Udder Care te gaan gebruiken. Leg uw arm tussen haar achterpoten en spray de lotion langs de naad tot aan de bovenkant van haar achterste uier  Dit werkt het best na het melken van de koe. Ga door met het sprayen van de rest van de uier en herhaal dit proces 4 dagen 2 x per dag.

Een goede lotion om te gebruiken is een lotion die thee boomolie en pepermunt, essentiële oliën en oregano bevat. Udder Care is een van die producten en wordt geleverd in Geel of Groen spray.
Geel heeft een natuurlijke kleur en is onzichtbaar na het aanbrengen. Groen laat een markering achter tot de volgende melkbeurt. Spray voor het melken elk deel van de uier om te proberen de melk volledig uit te melken. Begin dus vier dagen rond het kalven 2 x per dag met Udder Care om een zachte uier te  krijgen!

Let op zweren aan de binnenkant van het been waar het gevulde uier aan de binnenkant van het been kan wrijven en zweren veroorzaken. Als er zweren worden gedetecteerd, probeer dan het gebied
schoon te houden, maar gebruik ook Udder Care geel om de wrijving laag te houden, zodat het been soepel kan bewegen zonder dat er meer zweren ontstaan.

Een koe met oedeem zal gezwollen spenen hebben, dus de eerste paar keer melken kan heel moeilijk zijn. Verlies de hoop niet, elk melken word makkelijker en gemakkelijker worden! Houd rekening met matig oefening voor de koe. Een actieve koe geneest sneller dan een stilstaande koe. Beperk activiteiten die de Ophang banden kunnen beschadigen (Laat de koe niet naar de wei lopen). Elke koe krijgt oedeem bij het afkalven, en bijna elke koe zal al het oedeem verliezen. binnen de periode van ongeveer een maand. Algemene zorg is voldoende bij de behandeling van oedeem, tenzij de melktijd en de gezondheid van de koe ernstig wordt belemmerd door ernstig oedeem.

Voor ernstig, schadelijk oedeem (zeldzaam)

191165636 3947607838690049 2762433575240688174 N19944504 1916216008618595 7343719827650352041 O

• Eenmaal vers, als oedeem ernstig is, is een snelle manier om het te verminderen door de koe 3 keer per dag een week of langer te melken.
• We raden niet aan om een koe te melken voordat ze kalft. Af en toe lekt de koe echter van tijd tot tijd melk of heeft ze een enorme uier, dus in dat geval kan het nodig zijn om voor te melken (als het voor melken gebeurt, moet u er zeker van zijn dat u voldoende biest voor het kalf bewaart en invriest wanneer het geboren is!).
• Udder Care kan worden gebruikt om het uitmelken te verbeteren. Spray de uier voor het  melken met Udder Care (oxytocine niet nodig!!!)• Een koe met een door gezakt ophangband zal permanent oedeem blijven zitten, wat niet weggaat, wat je ook probeert (meer zoals littekenweefsel & onvermogen om volledig uit te melken, dus vocht retentie, op dit punt, maar om naar haar te kijken, lijkt veel op kalvende oedeem). Probeer te voorkomen dat u een koe koopt met een zwakke of uitgegleden ligament (plat tussen de achterste spenen, waar niet veel plooien zitten). Als uw koe een zwakke band heeft, is dat niet het einde van de wereld, maar langdurige bescherming van de uier tegen verdere schade is belangrijk. Gebruik dus Udder Care.
• TMR, een “warm” dieet kan leiden tot overmatige zwelling in de uier (en in andere lichaamsdelen zoals de gewrichten), zelfs goed na het afkalven. Vermijd het voeren van een te energierijk dieet (te veel graan of kuilvoer) op elk moment in het leven van een koe.
• Commerciële veehouderij bedrijven, zelfs een kleinschalige boerderij, gebruiken Udder Care, een geweldig product dat essentiële oliën bevat. Deze zijn gebaseerd op essentiële oliën
• (Peppermint, Melaleuca (Tea Tree), Eucalyptus, Oregano olie , Kurkuma (Tumeric), Rosemay etc)

Dit zijn de ingrediënten:

Herbs Oregano
                      Oregano
Herbs Peppermint
            Peppermint                                                                      
Herbs Rosemary
                   Rosemary
Kurkuma
                      Kurkuma  

– Pepermunt: Ontstekingsremmend, pijnstillend, verhoogt de circulatie, verbeterd de melkaanvoer.
Melaleuca: (thee boom olie) Pijnstillende, antibacteriële, schimmelwerende, anti-inflammatoire, anti-inflammatoire, immunostimulerende, anti-virale, regeneratieve weefsel.
– Eucalyptus: Pijnstillende, anti-inflammatoire, antivirale, antivirale, verwachte.
– Oregano: Anti-infectie, anti-parasitaire, anti-parasitaire, immuunstimulans.

Zo kunt u zien waarom dit een spray is om in de buurt te hebben! De kosten voor antibiotica beginnen bij ongeveer 13 tot 15 euro, plus 45 minuten om het op te halen. (Plus de negatieve effecten op lange termijn van antibiotica zijn niet leuk).

Udder Care kost 8 tot 10 euro voor een volledige uierbehandeling.
Melk een pijnlijke koe: Onderschat dit niet. Het is echt ongemakkelijk voor hen. Veel stress!

Udder Care in vergelijking met antibiotica    

Anitbiotica Behandeling voor 3 dagen

Twee keer per dag een injectie met antibiotica (zonder injectie) leidt tot een 7-daagse terugtrekking van melk in de tank (3 dagen injectie en 4 dagen terugtrekking van melk in de tank).De kosten voor 6 injecties vanaf ca. 3 Euro, -plus 7 dagen geen melkgebruik voor ca. 0,36 Euro per liter melk. In de volgende berekening gebruiken we een gemiddelde van 30 liter per dag.

6 x 3, 00 Euro per injectie                             =          € 18,00
7 x 30 ltr per 0,36 € / Liter                            =           €75,60
Totaal                                                            =          € 93,60

Udder Care: Behandeling voor 4 dagen

de behandeling met Udder Care rond geboorte van het kalf, duurt gemiddeld vier dagen. Een behandeling wordt beschouwd als 4 dagen 2 keer per dag de hele uier besproeien en vereist slechts ongeveer 100 ml Udder Care, het is niet nodig om de melk te verwijderen .Dus Preventie loond.

Één behandeling (4 dagen 2 keer per dag)         € 8,00 a € 10,00

Bij gebruik Udder Care bij uieronsteking per kwartier kosten zijn 2- 3 euro   

HET GEBRUIK VAN UDDER CARE VERLAAGT DE BEHANDELINGSKOSTEN MET 70 tot 80 EURO IN VERGELIJKING MET  ANTIEBIOTICA.

Zo kunt u zien waarom dit een spray is om in de buurt te hebben! De kosten voor antibiotica beginnen bij ongeveer 13 tot 15 euro, plus 45 minuten om het op te halen. (Plus de negatieve effecten op lange
termijn van antibiotica zijn niet leuk)

Aanbevolen gebruik Udder Care als de dieren geen koorts hebben
Als dieren koorts vertonen gebruik Udder Care in combinatie met antibiotica. ( raadpleeg Uw dierenarts)

Download informatieflyer

(Klik op de gewenste taal om het document te openen)

Nederlands    Engels    Frans   Latvia    Duits    Spaans  

Interesse in Comfort Udder care?

Neem contact op voor info & Dealers

Wij werken met en voor onze Distributeurs in de landen waar we actief zijn en werken samen met hun medewerkers, dierenartsen, fokkers, integrators, coöperaties, commercials en vele andere professionals in de sector om onze producten, verkoop, en gebruik tot een succes te maken.