CALCIUM WANNEER ZE HET NODIG HEEFT Beter voorkomen dan genezen

Fresh Cow CAL Boost Drench

  • Voorkomt calciumtekorten rond het afkalven
  • Maakt een enorme stijging van het calciumgehalte in het bloed mogelijk.
  • Verhoging van het calciumgehalte in het bloed binnen 15 Minuten na toediening
  • Bevat propyleenglycol voor snelle energie

Fresh Cow CAL Boost Drench

Dieren drinken twee keer zoveel als ze eten. Als een dier ziek of gestrest is, zal het minder voedsel nodig hebben, maar wel blijven drinken. Dit maakt schoon drinkwater essentieel en een perfect medium om de diergezondheid te ondersteunen met voedingssupplementen.

Een goede overgangsperiode is cruciaal

Melkkoeien worden tijdens de transitieperiode geconfronteerd met fysiologische, metabolische en voedingsveranderingen. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan, zoals ketose, mastitis, pens verzuring en melkkoorts. Deze transitieproblemen hebben impact op de productiviteit, het welzijn en de voortplantingsprestaties van de koe. Daarom profiteren melkkoeien gedurende deze periode van ondersteuning.

Wat is CAL Boost Drench?

Cal Boost drench: bevat een hoog gehalte aan absorbeerbaar calcium en is speciaal ontwikkeld om de calciumspiegels in het bloed binnen 15 minuten na toediening te verhogen. Wanneer het wordt toegediend met behulp van de Cal Boost drench-applicator, wordt de maaggroef van de koe gesloten, waardoor het product direct in de versnelde absorptie terechtkomt. Cal Boost drench bevat naast calcium ook propyleenglycol, magnesium en een vitamine B-complex.

Wat zijn de voordelen?

  • Voorkomt calciumtekorten rond het afkalven
  • Maakt een enorme stijging van het calciumgehalte in het bloed mogelijk
  • Verhoging van de calciumspiegel in het bloed binnen 15 minuten na toediening
  • Bevat propyleenglycol voor snelle energie
  • Ondersteunt bij symptomen van melkkoorts en ketose
  • Ondersteunt samentrekkingen van de baarmoeder

Werkend mechanisme

Cal boost drench stimuleert het gebruik van de maaggroef, waardoor het product rechtstreeks in de lebmaag terechtkomt. In de dunne darm worden de calcium en magnesium in het bloed opgenomen, waardoor deze mineralen binnen 15 minuten na toediening beschikbaar zijn voor het dier. Als gevolg hiervan zal het calciumgehalte in het bloed stijgen en de pH van het bloed dalen. Beide hebben een positief effect op de spiercontractie en daarmee op de activiteit van de melkkoe.

Daarnaast zorgt Propyleenglycol voor snel beschikbare energie die, in combinatie met het magnesium- en vitamine B-complex, zorgt voor voldoende voeropname en de vertering en fermentatie van eiwitten, vetten en koolhydraten verbetert. De slikreflex is belangrijk om goede resultaten te behalen met Cal boost drench. Zonder slikreflex is pens-bypass niet mogelijk, wat leidt tot een aanzienlijk langzamere calciumopname. In dit geval wordt aanbevolen om een calcium-magnesium infuus te gebruiken.

Dosering en toepassing

Cal boost drench moet gebruikt worden rond het afkalven, idealiter 200 ml vóór het afkalven en 200 ml na het afkalven. Indien nodig kunnen aanvullende doses worden gegeven. Alleen toedienen aan dier Is met een slikreflex. Plaats de drenchapplicator in de mond van de koe, in de holte achter de achtertanden, terwijl u de kop horizontaal houdt. Laat de Cal boost drench langzaam in de keel glijden en zorg ervoor dat het dier goed slikt.

2022 07 01 14.03.35

Download informatieflyer

(Klik op de gewenste taal om het document te openen)

Engels

Interesse in onze producten?

Neem contact op voor info & Dealers

Wij werken met en voor onze Distributeurs in de landen waar we actief zijn en werken samen met hun medewerkers, dierenartsen, fokkers, integrators, coöperaties, commercials en vele andere professionals in de sector om onze producten, verkoop, en gebruik tot een succes te maken.