silicaten Natuurlijke mineralen van de 21ste eeuw
Wat zijn silicaten
Mineralen van een groep natuurlijke vulkanische structurele silicaten, de zogenaamde zeolieten. Hun karakteristieke kenmerk is de vorming van gedefinieerde holten en kanalen in de kristalstructuur. (Zie foto) Hierdoor hebben migulators een groot inwendig oppervlak van enkele honderden vierkante meters per gram.
Vanwege hun actieve oppervlak hebben migulatoren uitzonderlijke absorptie- en ionenuitwisselingsmogelijkheden. Dit betekent dat verontreinigende stoffen worden opgenomen en in ruil daarvoor worden natuurlijk opgeslagen voedingsstoffen vrijgegeven. Dit is mogelijk omdat veel belangrijke verontreinigende stoffen een hoger bindend vermogen hebben dan voedingsstoffen. Nuttige stoffen zoals voedingsstoffen, vitamines en sporenelementen zijn echter slechts zwak gebonden en komen gemakkelijk vrij. Aldus worden de voedingsstoffen die zijn opgeslagen in de migulator uitgewisseld tijdens de ionenuitwisseling tegen de verontreinigende stoffen. De verontreinigende stoffen worden vervolgens gebonden in het mineraal, de voedingsstoffen zijn op hun beurt beschikbaar voor het organisme.
Voor het optimale effect van het siliciumhoudende mineraal zijn de speciale slijptechnologie en de kwaliteit van de grondstof cruciaal.

features
Migulators zijn stabiel bij hoge temperaturen tot 700 ° C en bestand tegen zuren en alkaliën. Er vindt daarom geen oplossing van het materiaal in de maag van het dier of in de uitwerpselen plaats. Aluminium lost ook niet op in het organisme, omdat het niet meetelt als een essentieel onderdeel van de poriestructuur voor de verwisselbare materialen. Migulatoren worden volledig uitgescheiden in diervoeder, vinden dan hun weg terug in de mest en uiteindelijk bereiken ze door mestbemesting landbouwgronden, waar ze hun laatste belangrijke functie als bodemcomponent vervullen om hun structuur en bodemkwaliteit te verbeteren.
In alle fasen van zijn reis naar het veld vervult de migulator belangrijke functies voor het verbeteren van de omgevingscondities.
Er zijn meer dan 100 natuurlijke zeolieten , maar alleen die geschikt voor mens en dier, die als kationen belangrijk hebben opgeslagen voor de organisme-elementen calcium, magnesium en kalium. De Migulator is een siliciumrijk natuurlijk gesteente en heeft de volgende regulerende eigenschappen:
absorptie
ionenwisseling
katalyserende rol
Levering van colloidaal SiO 2
Controle van de elektrolytbalans
Door deze eigenschappen konden de volgende effecten worden waargenomen:
Mineral regelgeving
Lozing van verontreinigende stoffen uit het organisme
Regulatie van darmactiviteit en dus de opname van actieve stoffen
Versterking van het immuunsysteem
Verwijdering van vrije radicalen

kwaliteitscriteria
De kwaliteit van de zeer poreuze migulator wordt in wezen bepaald door drie componenten:
M = zijn eenwaardige en tweewaardige kationen, bijv. De hoeveelheidselementen calcium, magnesium, kalium, ijzer, natrium, die belangrijk zijn voor de organismen
Al en Si = verhouding van silicium tot aluminium. Dit beïnvloedt de roosterstructuur en dus de porositeit en moet minimaal vijf zijn.
Begeleidende stoffen = Deze zijn onvermijdelijk aanwezig in de orde van ongeveer 15 procent in alle natuurlijke zeolieten vanwege de vulkanische geschiedenis en moeten zo vrij mogelijk zijn van zware metalen en kwarts.
ontdekking
De ontdekking van het belang van de migulator is voornamelijk te wijten aan observaties in de natuur. Er werd bijvoorbeeld opgemerkt dat onder de Kaukasus volkeren en Yakutiërs in Noord-Siberië de hoogste gezonde levensduur hebben. Het was opvallend dat deze omstandigheid niet afhankelijk is van het klimaat of de levensomstandigheden, maar dat het mineraal een belangrijk onderdeel is van hun dagelijkse voedselinname. Zelfs dieren kennen de voordelen van dit siliciumhoudende mineraal. Zo werd waargenomen dat wilde dieren, maar ook buiten levende huisdieren (koeien, schapen, kippen, ganzen, eenden) met hun poten siliciumhoudend water roerden en dronken in rivierbeddingen, beekjes of meren. Deze lithofagie (~ etende stenen) werd vooral beoefend tijdens het broedseizoen, tijdens dracht en lactatie.
Het menselijke instinct om rotsmateriaal te nemen is verloren gegaan in de geïndustrialiseerde wereld van vandaag.
Natuurlijk zeoliet clinoptiloliet is goedgekeurd als voedingssupplement in Japan en Amerika, en als een medisch product in Rusland. Clinoptilolite is ook goedgekeurd als medisch product door bepaalde fabrikanten in de EU.
Zonder silicium is geen leven, geen groei en geen genezing mogelijk. Edith Muril Carlisle
Migulatoren versus steenmeel
Migulatoren zijn gebaseerd op de grondstof clinoptiloliet zeoliet . Dit wordt verkregen uit slechts een paar geologische afzettingen wereldwijd en zorgvuldig voorbereid voor gebruik in verschillende toepassingen voor mensen, dieren en planten. In tegenstelling tot rotsmeel, dat wordt verkregen als afvalproduct van de productie van natuursteen en alleen is goedgekeurd als grondadditief.Het belangrijkste verschil is de ionenuitwisselingscapaciteit, die een maat is voor de absorptiecapaciteit van verontreinigende stoffen, met gelijktijdige afgifte van waardevolle materialen, evenals het aanzienlijk grotere groeigebied voor micro-organismen een intensiever metabolisme bevorderen.
Verbeterd metabolisme resulteert in een verbeterd gebruik van voedingsstoffen voor dieren en planten.
Kwaliteit van de grondstof is cruciaal
De kwaliteit van de grondstof wordt gekenmerkt door het aandeel clinoptiloliet . Dit moet groter zijn dan 80%. De afzettingen met een hoog aandeel hoogwaardige clinoptiloliet (> 80%) zijn vrij zeldzaam.

Hoewel miguliers en rotsmeel op elkaar lijken, zijn beide fijne poeders van minerale oorsprong en overlappen ze in sommige toepassingen, maar het effect is heel anders.
Migulators werken als een echte bioregulator in micro-organismen, mensen, dieren en planten, terwijl mineralen alleen passief werken. De beslissende factor is het aandeel van het vulkanische natuurlijke minerale clinoptiloliet, dat meer dan 80% is voor migulators, maar praktisch nul in conventionele rotsmeel. Het succes in de verschillende toepassingsgebieden bij mensen, dieren en planten is het resultaat van de unieke combinatie van de volgende eigenschappen, die de migulators zo uniek maken:
Hoogwaardige grondstof (> 80% clinoptiloliet, uit eigen aanbetaling)
Speciaal slijpen (activering) en doping in speciale productie-installaties
Hoge opname- en afgiftecapaciteit (ionenuitwisseling) en sorptiecapaciteit
De special over migulators
Het speciale kenmerk van de migulators is de speciale holle kristalstructuur, die een enorm binnenoppervlak heeft. Een volle eetlepel migulators heeft een binnenoppervlak van één hectare (de grootte van een voetbalveld). Dit creëert de belangrijke eigenschap om belangrijke minerale voedingsstoffen selectief op te slaan en in kleine hoeveelheden af te leveren wanneer dat nodig is. Tegelijkertijd kunnen schadelijke stoffen zoals ammoniak en grote hoeveelheden vocht worden opgenomen.
Migulators hebben een uniek regulerend en caching effect.